België & Luxemburg

 

Struinen door pajottenland

 
 

België en Luxemburg hebben wij vooral bezocht door het lopen van de Grand Randonnée 5. Te beginnen bij Kanne via Visé langs Micheroux met de oude kolenmijnen richting Fraipont. Met regen en onweer door Banneux-Notre-Dame, de bedevaarts-plaats naar Spa. Daar de heuvels in richting Stavelot, over de rivier de Amblève naar Vielsalm, waar we drijfnat en in de stromende regen bij ons hotel zijn aangekomen.

 

Van Vielsalm loopt de GR5 verder naar Burg-Reuland richting Duitse grens. Bij Ouren Brug komen we op het Drielandenpunt.Vandaar gaan we verder door het Groothertogdom Luxemburg langs de grensrivier de Our. Uiteindelijk vinden we na een uitputtende tocht onderdak in een smoezelig hotel in Untereisenbach, maar met slecht weer ben je al gauw blij met een kamer. Verder langs Stolzembourg richting Vianden en vandaar naar Gilsdorf bij Diekirch.

 

Deel 2 leidt ons vanuit Diekirch langs de Luxemburg/Duitse grens langs plaatsen met Luxemburgse en Belgische namen, zoals Lecheternach/Echternach en Méischdrëf/Moersdorf. Via Wasserbillig/Waasserbëlleg lopen we door de mijnstreek naar Rumelange aan de Luxemburg/Franse grens. Nu volgt het Franse stuk van Rumelange naar Custines, nabij Nancy, totaal 160 kilometer lopen.