Duitsland

 

Saar-Hunsrück Steig met Traumschleifen

 

In mei 2014 hebben we delen van de Saar-Hunsrück Steig en vanaf camping Girtenmühle bij Losheim am See diverse Traumschleifen gelopen. De Steig is een lijnwandeling van Perl, tegen de Frans-Luxemburgse grens naar Idar-Oberstein over een lengte van 218 kilometer.

De 84 Traumschleifen zijn grotendeels rondwandelingen tussen 6 en 20 kilometer lang. http://www.saar-hunsrueck-steig.de/nl/

 

  

 

 


E8

Romantische Strasse

Via Claudia Augusta
 Route-informatie over het Cloef-Pfad
    Route-informatie voor
Der Bergener


  Welkom in Gasthaus Panshaus

Op 22 mei 2014 hebben we de Greimerather Höhenweg gelopen vanaf camping Girtenmühle. Mooie wandeling met veel vergezichten. Onderweg wat gedronken in Gasthaus Panshaus. Afstand: 13,4km en tijdsduur: ca. 4 uur.    
 Route-informatie voor de   Waldsaumweg
Op 20 mei 2014 lopen we Der Bergener, een rondwandeling vanaf camping Girtenmühle. Afstand is 11,5km en de looptijd ongeveer 3uur 30min.Rotsformatie in Der Bergener


Route-informatie voor de
Greimerather Höhenweg


23 mei 2014 een eenvoudige wandeling vanaf de camping naar Britten en vandaar door het bos naar Hausbach. Ontmoeting met een oudere inwoner, die zijn leven lang in Hausbach had gewoond. Vanuit Hausbach door weilanden en langs vennen terug naar Britten en naar de camping. Afstand: 10km en tijdsduur: 2,5uur.

De volgende dag weer naar Britten gelopen en nu langs de zuid-west kant langs een beek en later door rotsen over de Schönerts-Kopf terug naar Britten. Middelzware wandeling van 10,5km.

Op 26 mei parkeren we de auto bij het Cloef-Atrium en gaan vandaar het Cloef-Pfad lopen. We dalen eerst helemaal af naar de rivier de Saar, volgen die een heel stuk, tot waar de grote lus in de rivier begint en gaan dan klimmen naar het uitzicht-punt, ver boven de Saar. Prachtig uitzicht over de rivier en de omgeving.
Voor deze wandeling wordt "trittsicherheit" aanbevolen.

Even rusten onderweg


De markering van Saar-Hunsrück Steig en Der Bergener


Uitzicht op GreimerathVilla bij Hausbach


Route-informatie over de Steinhauerweg


Saar met uitzicht op Mettlach

Saar Schleife

Uitzicht punt boven Cloef