Sauerland

 

Het Sauerland is een streek en middelgebergte in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen.

De hoogte varieert van ongeveer 200 meter in het dal van de Ruhr tot ruim 840 meter in Hochsauerland, in de omgeving van Winterberg (Kahler Asten). De Langenberg is met 843,2 meter de hoogste berg van het Sauerland en ligt op de grens van Noordrijn-Westfalen en Hessen.

 

De beroemde wandelroute Rothaarsteig, der "WEG der SINNE"(154 km) verbindt  Brilon in het Sauerland met Dillenburg in het Siegerland. Wij hebben deze route gelopen in 2008 met als beginpunt Brilon, in het Sauerland.

Duitsland

 
  


 
 


 


 


 


 


 


 


 


         Joke bij info-bord in Brilon
Vanaf Brilon zijn we naar Willingen gelopen voor onze eerste overnachting, duur 6uur 30min en 23,5km. De volgende dag naar Winterberg, was weer ruim 6 uur lopen met een behoorlijke klim, de afstand is 21,8km.

Vanuit Winterberg de derde dag via de Kahler Asten (841m) naar Schanze, 18,6km en 5uur 40min en de volgende dag van Schanze (720m) via Jagdhaus naar Rhein-Weser Turm in ruim 6 uur. Totale afstand die dag 22,1km.

Van Rhein-Weser Turm via ruïne Ginsburg naar Lützel in 4uur 45min. De afstand 17,0km. Vanuit Lützel via Benfe naar Lahnhof in ruim 4 uur over afstand 13,6km.

De laatste 2 dagen hebben we door een blessure als dagwandeling gedaan tot Dillenburg.

     Markeringspaal Rothaarsteig

      
Kahler Asten (841m)


  Informatiebord Kahler Asten