Vulkaaneifel

 

De Vulkaan-Eifel is een deel van het Rijnlands leisteenplateau, een laaggebergte dat ook de Ardennen, het Sauerland, de Hunsrück en de Taunus omvat. Het dankt zijn naam aan de vulkanische activiteit die het landschap heeft gevormd. Ook vandaag kunnen nog duidelijke sporen gezien worden onder de vorm van kraters, natuurlijke gassen, lavaformaties en maaren, meren in kraters gevormd door explosief vulkanisme.

 

 

Duitsland
E-8

Romantische Strasse

Via Claudia Augusta

   Uitzicht op de Moezel bij Cochem In april 2009 hebben we een 5-daagse wandeltocht gemaakt in de Vulkaaneifel. We begonnen te lopen in Ulmen naar Daun en Manderscheid. Vandaar naar Bad Bertrich en Cochem aan de Moezel. De laatste wandeldag terug naar Ulmen.                                                                                
                                                                                Reichsburg bij Cochem
 

               Rur-stausee In de periode van 2008 en 2009 hebben wij vanaf de Duivelsberg bij Nijmegen de Europesche Langeafstands Wandelweg E8 gelopen tot aan Würzburg. Deze gemarkeerde route loopt door de Noord-Eifel en loopt vanaf Aken langs Kornelimünster en Mülarts Hütte naar Simonskall, daarna langs de Rur-Stausee naar de stad Heimbach. Via de Urft-Stausee zijn we langs Gemünd en Kall naar Bad Münstereifel gelopen. Daarna langs de Rijn naar het zuiden.                 Kalltalsperre

 

In de zomer van 2012 zijn we een midweek wezen lopen in de Hohe Eifel, vanuit het plaatsje Boos.

Wandeltochten langs de Booser Weiher, de Luisenplatz en Schloss Bürresheim bij Mayen.

 

                Booser Weiher  gezien vanaf de Eifelturm                                    Schloss Bürresheim bij Mayen

 

Op 27 en 28 februari 2015 hebben wij 2 GPS-wandelingen gemaakt in de Zuid-Eifel.

De eerste wandeling is de route "weiland" en ligt langs de rivier de Irrsen tussen Irrhausen en Daleiden.

De totale loopafstand was 10km. Tijdens de wandeling ontmoeting met een boswachter die een moederzwijn met 5 jongen ging voeren. Verder 2 reëen gezien.

 

 

De tweede wandeling op 28 februari was de Weilerbachrondwandeling waarvan begin en einde in Waxweiler is. De totale wandeling is 9,5km, maar omdat wij aan het einde de afslag van het juiste pad misten werd het 11,5km.