Kaart van Lake District

 

Engeland en Schotland 

 

Lake District   

Lake District National Park - Home

 

 

Op zondag, 18 juni 2006 rijden we naar Windermere in het Lake District. We hebben een camping midden in de heuvels en maken vanaf de camping mooie tochten in de omgeving.

 

 

 

 

 

 

 Voetpad naar Ambleside 

   
    Toch wel fris!!

                                                         De weg naar High Street achter Windermere

 

Woensdag, 21 juni 2006.
Vanaf de camping in Windermere lopen we een tocht naar Ambleside via Wansfell Peak en terug langs High Skeighyll. Er is veel wind, vooral boven op de peak en later begint het te regenen. De route die we naar Ambleside lopen wordt de Nanny lane genoemd en terug naar Windermere de Robin Lane. Wel een ruige route door drassig veen en heidevelden. Totale afstand 18km.

 

   Uitzicht op Windemere                         In de diepte ligt Ambleside                     Slecht weer op komst

Vrijdag, 23 juni 2006.
Eerst mistig en bewolkt en later zonnig weer. Vanaf de camping site een lange tocht gemaakt naar High Street tot aan Park Fell Head en de Posts bij Thornthwaite Crag. Heel eenzaam en met mooie vergezichten. Het pad moeten we zoeken via cairns (steenmannetjes) maar door het mooie weer was alle goed te overzien.
Totale afstand van de tocht is 22km met veel klimmen en later dalen. We lopen langs de andere kant van de Trout Beck terug.


                        Joke in de mist op het pad richting High Street

Posts bij High Street                              High Street vanaf Park Fell              Op de voorgrond Trout Beck met                                                                                                                           Troutbeck Park