Franse vlag

 

Frankrijk

 

Een overzicht van tochten die wij in Frankrijk hebben gelopen

 

 

 


 

 

 

 
 


In Frankrijk hebben wij veel tochten gelopen, waarbij vooral het belopen van de Grand Randonnee 5 wel de boventoon voert. Vanuit Rumelange in Luxemburg zijn we de Luxemburgs/Franse grens overgestoken en daarna hoofdzakelijk langs de Moezel gelopen tot Liverdun, net boven Nancy. Verder hebben wij de GR5 gevolgd langs de rivier de Doubs, in de Jura en het nationaal Park de Vanoise en als laatste in het gebied van de Queyras, waar we een aantal keren op een camping in Guillestre verbleven en vandaar uit de tochten maakten.

 

In de Cantal hebben we vanuit het vertrouwde bergpension Le Clou een aantal tochten gelopen in de Cantal. Diverse keren naar de Plomb du Cantal en de Puy Mary, onder verschillende weersomstandig-heden. In 2016 hebben we tochten gelopen in het oud-vulkanisch gebied rond de Puy de Sancy vanuit La Tour d'Auvergne.

 

Andere gebieden als de Morvan, Dordogne en het gebied bij de Drôme zijn gebieden waar we gewandeld hebben. Als laatste te noemen de westkust van Frankrijk. De Côte d'Opale en Bretagne zijn gebieden waar we een aantal Grand Randonnee's hebben gevolgd.