De door ons gelopen NS-wandelingen

NS-wandeltochten

 

NS-wandeltochten

Vanaf de Wandelzoekpagina kunnen de routeboekjes van NS-wandeltochten besteld worden bij Wandelnet (voorheen Wandelplatform). Klik op deze link  http://wandelnet.nl/themas/ns-wandeltochten.

Oude NS-wandelingen

In de loop der jaren zijn er NS-wandeltochten bijgekomen, maar ook (geruisloos) verdwenen. Een regelmaat die niet altijd afgedwongen werd door de asfaltering van het landschap. De afgedankte NS-wandelingen zijn vaak nog prima te lopen. Deze wandelingen hebben dan ook een plek gekregen op Wandelzoekpagina http://www.wandelzoekpagina.nl/ns/verdwenen/.

     


     

      
Mookerhei
    

       Ankeveen
    
           
         Mariapeel
   

          
Elburg
      
Gelopen NS wandeltochten in 2009.
Ligtenbergerveld, NS-wandeltocht.
De wandeling gaat van NS station Rijssen naar NS station Holten. Totale aftsand is 16 kilometer.
De route loopt samen met een deel van het Marskramerpad en kan met 2 km uitgebreid worden tot 18km.

Nijenhuis, NS-wandeltocht.
De wandeling begint op NS station Wijhe en is tot NS station Heino 15 of 18 kilometer lang. Grotendeels over onverharde paden door boerenland.

Laag-Soeren, NS-wandeltocht.
De wandeling begint bij NS-station Dieren en loopt via Laag Soeren naar NS-station Brummen. De totale afstand is 20 kilometer. De markering is van diverse LAW's zoals Trekvogelpad, Maarten van Rossumpad en het Veluwe Zwerfpad.

Gelopen NS wandeltochten in 2011.

Aanbevolen winterwandeling: Beukenburg NS-wandeltocht (14km).
De route loopt vanaf NS station Bilthoven langs Groenekan en langs de singels in Utrecht naar Utrecht CS. Gevarieerde tocht met bos, weilanden en stedelijke bebouwing.
Wel onderweg veel geluidshinder van de A-27. Totale afstand is 14 kilometer.

Hunzedal, tweedaagse NS wandeltocht.
Wij hebben de eerste dag de tocht gelopen van Borger richting Emmen, maar de routebeschrijving loopt tot Valthen en is 22km. Vanuit Valthen met o.v. naar Emmen en terug naar Borger.

De tweede dag lopen we vanuit Borger naar Gieten via het Drenthepad. De tocht is bijna 16km. Vanuit Gieten met o.v. terug naar Borger.

 

 Wekeromse Zand. NS-wandeltocht.

Planken Wambuis, Mosselse Veld, de Valouwe en het Wekeromse Zand staan garant voor een prachtige natuur. Veel bos, afgewisseld met open heidevelden, zandverstuivingen en kleine akkers. Tussen begin- en eindpunt van deze route bevindt zich het zuidwestelijke deel van de Veluwe. Een prachtig natuurgebied. Afstand is 24km.

 

Gelopen NS wandeltochten in 2012.

 Mookerhei, tweedaagse NS wandeltocht.

De eerste dag liepen wij de tocht van Cuijk naar Groesbeek en overnachtten in hotel De Wolfsberg. Afstand 14,2km. 

 De volgende dag van Groesbeek naar Nijmegen, over de Duivelsberg. Afstand 14,9km.

 

 Ankeveense plassen, NS-wandeltocht.

Vanaf NS station Bussum-Zuid naar Weesp. Afstand is 21km. Route is beetje eentonig, veel lopen door weilanden.

 

Gelopen NS-wandeltochten in 2013.

 Mariapeel. Tweedaagse NS-wandeltocht door De Peel. Totale afstand 37,1km.

De wandeling start in Horst-Sevenum (Limburg). Eromheen zijn veel kapelletjes en wegkruizen. Door agrarisch gebied loop je naar Evertsoord. Hier beginnen de veengebieden. Evertsoord, Helenaveen en Griendtsveen waren veenkolonien. Duizenden arbeiders, veelal afkomstig uit gebieden waar grote werkloosheid heerste, werkten naarstig aan de ontginning van de woeste heidegronden. Het natte hoogveengebied Mariapeel waar je even later doorloopt is nooit ontgonnen. De tweede dag loop je vooral door agrarisch Brabants landschap naar station Deurne.

Wij liepen de eerste dag tot B&B Oranje-hoeve in Helenaveen. Afstand 15,9km.
http://www.oranjehoeve.com/

De volgende dag van Helenaveen naar NS station in Deurne. Afstand 21,2km.

NS-wandeling Elburg.
Vandaag hebben we de route van Nunspeet naar Elburg gelopen. Afstand is 14km. Lange stukken over de dijk en door weiland. Veel wind.


Gelopen NS wandeltochten in 2014.
Oostvaardersplassen, NS-wandeltocht.
Deze wandeling begint bij NS-station Almere Centrum en gaat via woonwijken en langs diverse plassen naar de IJsselmeerdijk bij het gemaal De Blocq van Kuffeler. Vandaar over een lang betonnen fietspad langs de rand van de Oostvaardersplassen naar het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders en dan door de woonwijken van Almere Oostvaarder naar het NS-station.Totale afstand is 18km.

Wezepsche Heide, NS-wandeling.
Deze wandeling is totaal 16 kilometer en loopt van NS-station Wezep naar NS-station Zwolle. De route vanaf Wezep loopt via de Wezepsche Heide en het landgoed Molencaten naar Hattem. Vanuit Hattem langs de IJssel naar de rode spoorbrug over de IJssel naar NS-station Zwolle. De lange route gaat via het Engelse Werk en Katerveer. De kortere route is 14km.


Gelopen NS wandeltochten in 2019.
Uiterwaarden van Cortenoever, NS-wandeling.
Wij hebben deze wandeling op 8 november 2019 gemaakt met stralend weer en weinig wind. Het was prima weer om deze tocht te lopen omdat na de start in Brummen tot aan het centrum van Zutphen door totaal open gebied wordt gelopen. De totale afstand is 12,5km, al kan verlengd worden tot 16,5km.

 

                        Brug over de IJssel bij Zutphen