Routekaart Trollheimen

 

Noorwegen

Huttentocht in de Trollheimen

 

 

 


 

 

 


 

Ontmoeting met ren-dieren
        Joldals-hytta

Onderweg naar"nergens"
Donderdag, 1 juli 1993.
We hebben boodschappen gedaan in Oppdal en lopen naar de Gjevilvasshytta, een mooie oude hut in de Trollheimen.

Vrijdag, 2 juli 1993.
We vertrekken om 9 uur uit de Gjevilvasshytta richting Joldalshytta. De route is 25 kilometer en er staat 6 tot 7 uur lopen voor, afhankelijk van de waterstand in de rivieren en beken. Er ligt onderweg nog veel sneeuw en hele stukken van de route zijn erg sompig. Eénmaal moeten de schoenen uit om een beek over te steken. Onderweg een ontmoeting met rendieren. Om half 5 arriveren we bij de Joldalshytta. We hebben de tocht in ruim 6 uur gelopen met de nodige pauzes.


Onderweg naar de Joldals-hytta (veel sneeuw onder-weg)

                   Route kaart van de Trollheimen

Oppdal

Gjevilvass-hytta

Joldals-hytta

Trollheims-hytta
    Wat is het koud!! Zaterdag, 3 juli 1993.
Het regent, net nu we een zware dag hebben. We gaan over de Geithetta naar de Trollheims-hytta.
Heel veel sneeuw op de route en boven zaten we ineens in de dichte mist. Moeilijk oriënteren. We lopen er ruim 6 uur over.  
 
    Onderweg naar de Trollheims-hytta
 

Zondag, 4 juli 1993.
We gaan vandaag terug naar de Gjevilvass-hytta, omdat de weersvoorspellingen erg slecht zijn. Vanuit de Trollheims-hytta eerst 800 meter klimmen. We lopen de hele dag in de sneeuw en de markering is slecht te zien of te vinden, dus de kaart moet er steeds aan te pas komen. De hele dag komen we slechts één man tegen.
We nemen de route onderlangs het meer, wat als nadeel heeft dat we aan het einde van de tocht nog een flinke klim hebben. Boven aangekomen lopen we door een trollen-bos naar de hut. Totaal 8 uur gelopen en we zijn versleten. De rugzakken zijn ook wel erg zwaar, zeker in dit soort terrein en bij deze weersomstandigheden.

 

     Even droge kleren aantrekken  
    Onderweg op de Gjevilvass-kammen