Oostenrijk

 

Wandelingen in de Hohe Tauern

 

 

 

  

 Terugblik naar Schlatzing In september 2018 hebben wij 3 tochten gelopen in het Malta Tal bij het Nationaal Park Hohe Tauern.We zijn begonnen met een wandeling naar Fachauner Törl vanuit de Leonhard Hütte, daarna een "wald-wanderung" gemaakt vanuit Malta, verder gelopen naar de Wasserarena Gössfälle en als laatste hoogtepunt vanuit het einde van het Malta Tal, een wandeling naar de Jägersteighütte boven de Kölnbreinspeicher.

De tocht naar de Faschauner Törl begint vanuit de Leonhard Hütte op 1.600 m en loopt hoofdzakelijk door bos naar het uitzichtpunt op 1.791m. Hier vandaan een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte Hochalmspitze (3.360m) en de rest van het Malta dal.
                                          Op beide foto's uitzicht op de Hochalmspitze, gezien vanaf Fachauner Törl

Wandeling gemaakt naar de grote waterval bij Brandstatt en daarna naar de Gössfälle bij Koschach, waar een aantal watervallen zijn. 
 

                                                            
 De dag daarna maken we een "wald-wanderung", die begint op de camping. We steken de rivier de Malta over richting Gries en lopen door het bos naar Schlatzing. Onderweg mooie uitzichten op het dal. Via het dorp Freistritz gaan we aan de "overkant"weer terug naar Malta.Het hoogtepunt van ons verblijf in het Malta dal is de rit over de tolweg naar de Kölnbreinspeicher, een stuwmeer op 1.900 meter. Vanaf de parkeerplaats gaan we lopen naar de Jägersteig Hütte, waar we schitterend uitzicht hebben over het meer en de omringende bergen.


      Uitzicht over Kölnbreinspeicher

     Terugblik op de weg naar de Jägersteig Hütte

      Hier begint de klim naar de hut

        De goederenlift

                  De Jägersteig Hütte