Voorbereiding Voetreis Rome

 

Voorbereiding van onze wandeling naar Rome

 

 

Wat is de motivatie om een lange wandeling te maken? Wij lopen niet uit een religieus oogpunt naar Rome, we zijn in dat opzicht geen echte pelgrims, zoals die vroeger hun reis naar Rome liepen. Het gaat ons vooral om de vrijheid, geen verplichtingen hebben, geen agenda naleven, alleen het “simpele”lopen, eten en slapen onderweg. Je hebt je schoenen en je rugzak nodig, dat is alles. In die zin zullen wij wel pelgrims zijn.
 
Al blijven er voor mij vragen of ik dit kan. Er komt voor mij zeker een stukje prestatiedrang bij, kan ik dit als 65-jarige aan? Onderschat ik de moeilijkheden waar we onderweg mee te maken kunnen krijgen? Kan ik zonder de luxe van thuis, gaat het eenvoudige leven me niet vervelen, kunnen wij het fysiek aan? Allemaal vragen die pas onderweg beantwoord kunnen worden.

Ik heb twee voorwaarden gesteld waar de voetreis aan moet voldoen. Ten eerste zullen we de wandeling in drie delen splitsen. Dit door mijn werkomstandigheden. De planning is om in 2010/2011 naar Zuid-Duits-land te lopen. Dan in 2012 over de Alpen en door de Po-vlakte en in het voorjaar van 2013 tot aan Rome. Als tweede zullen wij niet met een tent op pad gaan maar gebruik maken van B&B, pensions en hotels onderweg.

De totale afstand van ons huis tot Rome is ongeveer 2200 kilometer. We zullen, wanneer mogelijk verslag doen van ons avontuur door middel van dagboek notities en foto’s, op deze website.